سرپرست هيات كاوش و باستانشناسي از كشف زنجيره سكونتگاههاي عصر پارينه سنگي مياني و انسانهاي اوليه(نئاندرتال) از عرض جنوب سرخه تا آهوان در استان سمنان به وسعت بيش از 40 كيلومتر خبر داد.
به گزارش روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگری استان سمنان، حسن رضواني در كارگاه پژوهشي \"واكاوي ردپاي انسان هاي اوليه در استان سمنان\" اظهار داشت: بر اساس پيمايشهاي صورت گرفته، 107 محوطه باستاني در اين محدوده كشف شده است.
وي نكته قابل توجه در اين راستا را وجود ارتباط منطقي بين محوطههاي كشف شده عنوان كرد و گفت: در صدد ثبت اين محوطهها در فهرست آثار ملي هستيم.
رضواني افزود: بر اساس 10 پيمايش بزرگ انجام شده در جنوب سمنان شامل ابتداي جنوب سرخه تا انتهاييترين بخش روستاي اعلاء طي بيش از 65 روز، مجموعه اي از محوطههاي باستاني مشاهده شد.
رضواني گفت: اين محوطهها بر روي نقشه، شكل هلال را تشكيل ميدهند و شامل دورههاي پارينه سنگي مياني، جديد، فراپارينه سنگي و نوسنگي هستند.
اين باستانشناس پيشكسوت از وجود ابزار دورههاي پارينه سنگي نيز در اين محوطهها خبر داد و افزود: در اين محوطهها عناصر فرهنگي شاخص دوران پارينه سنگي مياني از جمله سرپيكان و قطعات ساخته شده با فناوري\"لوآ لوا\" به وفور مشاهده مي شود.
وي با بيان اينكه اين مناطق در گذشته سكونتگاه انسانهاي عصر پارينه سنگي بوده است، گفت: در صورت ادامه مسير پيمايش ها در استان سمنان، احتمال كشف آثار مرتبط با زندگي انسانهاي دوران پارينه سنگي در ساير شهرهاي اين استان دور از انتظار نيست.
رضواني با بيان اين كه دوران پارينه سنگي مياني 200 تا 28 هزار سال پيش را شامل ميشود، افزود: شاخصه اين دوره فرهنگ \"موستري\" و به كار گيري تكنيك \"لوآ لوا\" است.
سرپرست هيات كاوش و باستانشناسي در محدوده جنوبي استان سمنان در پايان خواستار توجه بيشتر مردم استان سمنان به كوير و محوطه هاي باستاني اين استان شد و بر حفظ محيط زيست و گونه هاي نادر گياهي و جانوري تاكيد كرد.
انتهای پیام/